1 dag in Dinant | Hey! Belgium

1 dag in Dinant

1 dag, incl.:

  • Toegang tot de Citadel van Dinant
  • Toegang tot het kasteel van Freyr
  • PassHan - Toegang tot alle 4 secties van Grotte de Han
  • Cruise tour Dinant - Freyr

€ 73.63 Per persoon

Dinant is een klein maar pittoreske stadje in het Waalse gewest. Het strekt zich uit langs de Maas, tegen de steile rotswand aan de oostkant, met een dunnere strook aan de westkant tegen een bos. De oude stad is misschien wel de meest indrukwekkende bezienswaardigheid in Wallonië. Dinant is een van de minder bekende bestemmingen. maar het is een perfecte dagtocht voor diegenen die de verborgen schoonheid van België willen ontdekken.

 


 

Bezoek Collégiale Notre Dame de Dinant (gratis)

De kerk die de oever van de stad domineert, staat op de plaats waar een vorige romaanse kerk werd verwoest door rotsen die in 1227 van de klif vielen. De uivormige toren aan de voorgevel samen met het opvallende interieur maakte het een van de meest iconische attracties in Dinant.

Bezoek de citadel van Dinant

De citadel van Dinant staat trots boven op de rots boven Dinant. Tijdens je bezoek flits je terug in de tijd! De citadel is een fantastische plek om te verkennen, maar het is ook een fantastische plek om te genieten van het uitzicht over de Maas, de omliggende natuur en Dinant zelf.

 

Cruise tour Dinant - Freyr

Deze prachtige cruise gaat dwars door de wildere gedeeltes van de rivier de Meuse. Prachtige uitzichten wachten op je! Tijdens de cruise vaar je onder andere langs de abdij, het beroemde kasteel Freyr en haar Franse tuinen, de rotsen van Freyr en de hoogste klimklif van België. Een audiogids in meerdere talen is beschikbaar.

 

Bezoek het kasteel van Freyr

Het voormalige zomerverblijf van de Hertogen van Beaufort-Spontin, het kasteel van Freÿr, heet u welkom in zijn harmonische interieur, gemeubileerd en versierd door de 20 generaties, die hier hebben gewoond. Zij nodigen u uit de geschiedenis (koninklijke gasten, verdrag van de koffie) te ontdekken in een weelderig landschap. De trapsgewijze tuinen, in de stijl van Le Nôtre, bieden u hun pracht en intimiteit aan. Het geklater van de fonteinen, de geur van de driehonderdjarige sinaasappelbomen en de 6 km lang gehaagde kleine doolhoven zullen grote en kleine verleiden.  

 

Verken de wildernis in de grotte de Han

Beren, bizons, wolven, lynxen. Al deze dieren heten je welkom in het spectaculaire, 250 hectare groot wildpark van de grotten van Han, het beste Wildlife Dierenpark in België.

 
MAS

Panoramisch uitzicht

I was looking for things to do in Belgium during my trip through Europe with my boyfriend and came across HEY! Belgium. We really loved the activities they recommended, especially the panoramic view on the roof of the MAS museum!

Lees meer

Atomium

Het Atomium was in 1958 het belangrijkste paviljoen en het icoon van de Wereldtentoonstelling van Brussel, de Expo 58.

Lees meer

Belfort Brugge

De belangrijkste Brugse toren, 83 meter hoog. Zij die de uitdagen willen aangaan om de 366 treden te beklimmen worden beloond met een adembenemend uitzicht en een onvergetelijk panoramisch plaatje over Brugge.

Lees meer

Het kasteel van Freÿr

Het voormalige zomerverblijf van de Hertogen van Beaufort-Spontin, het kasteel van Freÿr, heet u welkom in zijn harmonische interieur, gemeubileerd en versierd door de 20 generaties, die hier hebben gewoond. 

 
Lees meer

Grotte de Han

Beren, bizons, wolven, lynxen. Al deze dieren heten je welkom in het spectaculaire, 250 hectare groot wildpark van de grotten van Han, het beste Wildlife Dierenpark in België.

 
Lees meer

Autoworld

Decennia van evolutie in technologie, comfort, veiligheid en de toenemende bewustworden van milieu worden geshowcased in Autoworld. Van de eerste modellen uit een ver verleden, tot conceptuele auto’s die de mogelijkheden van de autoindustrie van morgen laten zien, alles wat met auto’s te maken heeft kun je terugvinden bij Autoworld Brussel.

Lees meer

Modave kasteel

Gelegen op een rots midden in een natuur reservaat van 450 hectare, vind je het Modove kasteel. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving en kun je 25 prachtig gedocoreerde kamers bezoeken.

 
Lees meer

Citadel of Dinant

De citadel van Dinant staat trots boven op de rots boven Dinant. Tijdens je bezoek flits je terug in de tijd!

 
Lees meer

Stella Artois brouwerij

De brouwerij Stella Artois is gevestigd in het hart van de universiteitsstad Leuven. Zes eeuwen brouwtraditie en de modernste technologie staan er borg voor smaakvol en pittig kwaliteitsbier.

 
Lees meer

BELvue Museum

Het BELvue museum biedt een thematische tour aan over België en haar geschiedenis.

 
Lees meer

Kasteel van Vêves

Het 15de-eeuwse Kasteel van Vêves, gelegen op een met gras begroeide heuvel, heeft met zijn zware muren, vijf puntige torens en hoge vensters veel weg van een sprookjeskasteel. Vakwerkbalkons kijken uit op een geheel omsloten binnenplaats. 

Lees meer

Gravensteen

Dit kasteel is een belangrijke plek in Gent en heeft een erg turbulent verleden die hand in hand gaat met de complexe en vaak stormachtige politieke en sociale geschiedenis van de stad.

 
Lees meer

Wil je op de hoogte blijven blijven? Abonneer nu!

Chat with Hey! Belgium