48 uur in Antwerp | Hey! Belgium

48 uur in Antwerp

2 dagen, incl.:

  • Antwerp City Card (48 uur)
  • Biertasting bij Bier Central
  • Diner in Bier Central
  • Lunch bij Dock's

€ 124.39 Per persoon

De tijd vliegt in een stad die net zoveel te bieden heeft als Antwerpen. HEY! België introduceert Antwerpen in een notendop met de speciale aanbiedingen van de Antwerp City Card en nog veel meer. 48 uur is nooit genoeg om deze geweldige stad te verkennen, maar HEY! België is hier om u het beste van de stad aan te bieden!

 


 

Dag 1: Ervaar Antwerp met Antwerp City Card

Bezoek aan het Rubenshuis

Welkom thuis bij de beroemde Belgische schilder Peter Paul Rubens. In deze villa heeft de schilder het leeuwendeel van zijn kunstwerken geschilderd. Hij heeft zelfs de villa zelf ontworpen nadat hij terugkwam naar Antwerpen vanuit Italië. Daar werd hij verliefd op de Italiaanse architectuur. Hier maak je kennis met Rubens’ werk in zijn huis zelf. En wellicht kom je de grootmeester zelf tegen. In zijn atelier of aan tafel met vrouw en kinderen. 

Onze-Lieve-Vrouwe-kathedraal

De kathedraal is een enorme schatkamer met verschillende kunstwerken van onder andere Rubens. Na twintig jaar restauratie schittert de zevenbeukige kerk opnieuw in al haar architectonische pracht. Blikvangers zijn zeker Rubens’ 'Kruisoprichting' en 'Kruisafneming'.

Bier tasting sessie bij Bier Central

Heb je altijd meer willen weten over bier? De bier tasting sessie bij Bier Central introduceert je aan 4 bieren: Een ‘Bolleke’ Koninck, een Rodenbach en een Chimay of Westmalle. Met de uitgebreide info sheet zul je ongetwijfeld nieuwe dingen leren over al deze bieren tijdens je bezoek.

Diner bij Bier Central

Geniet van een gezellig diner bij Bier Central met het drie-gangen menu:

  • Voorgerecht: Salade van geitenkaas
  • Hoofdgerecht: Vlaamse stoofvlees met salade en friet
  • Dessert: Belgische wafe

 

 

 

 

 


 

Day 2: Ervaar Antwerp met Antwerp City Card

Sint-Andrieskerk (suggestie)

In de volkse Sint-Andrieswijk, nu het hart van de Antwerpse modewijk, bouwden in het begin van de zestiende eeuw de paters Augustijnen de Sint-Andrieskerk. Binnenin vind je prachtige barokaltaren en kunstwerken uit de zeventiende eeuw zoals het monument voor de Schotse koningin Mary Stuart. De theatrale preekstoel uit de negentiende eeuw moet je absoluut gezien hebben.

Bezoek het DIVA Museum

DIVA dompelt haar gasten onder in een betoverend universum. Fictieve hoorspelen, geschreven door regisseur Frank Van Laecke, voeren de bezoeker mee doorheen zes thema's; van DIVA's wonderkamer, vormgegeven door Gert Voorjans, over vakmanschap, handel, consumptie en een heuse kluis tot een juwelenboudoir waar DIVA haar meest kostbare schatten toont. Honderden kostbare kunstvoorwerpen uit de collectie van DIVA verwonderen en verleiden. 

Lunch bij Brasserie Dock's

Op de prachtige Antwerpse Scheldekaaien vindt u de eigenzinnige en artistieke Brasserie Dock's. Een mysterieuze façade trekt de aandacht op de Jordaenskaai, op loopafstand van het stadhuis. Geniet van een driegangenmaaltijd met dagelijks verse ingrediënten van hun boerderij Le Devant: een authentieke, zelf gekweekte lunch als nooit tevoren.

 
MAS

Panoramisch uitzicht

I was looking for things to do in Belgium during my trip through Europe with my boyfriend and came across HEY! Belgium. We really loved the activities they recommended, especially the panoramic view on the roof of the MAS museum!

Lees meer

Atomium

Het Atomium was in 1958 het belangrijkste paviljoen en het icoon van de Wereldtentoonstelling van Brussel, de Expo 58.

Lees meer

Belfort Brugge

De belangrijkste Brugse toren, 83 meter hoog. Zij die de uitdagen willen aangaan om de 366 treden te beklimmen worden beloond met een adembenemend uitzicht en een onvergetelijk panoramisch plaatje over Brugge.

Lees meer

Het kasteel van Freÿr

Het voormalige zomerverblijf van de Hertogen van Beaufort-Spontin, het kasteel van Freÿr, heet u welkom in zijn harmonische interieur, gemeubileerd en versierd door de 20 generaties, die hier hebben gewoond. 

 
Lees meer

Grotte de Han

Beren, bizons, wolven, lynxen. Al deze dieren heten je welkom in het spectaculaire, 250 hectare groot wildpark van de grotten van Han, het beste Wildlife Dierenpark in België.

 
Lees meer

Autoworld

Decennia van evolutie in technologie, comfort, veiligheid en de toenemende bewustworden van milieu worden geshowcased in Autoworld. Van de eerste modellen uit een ver verleden, tot conceptuele auto’s die de mogelijkheden van de autoindustrie van morgen laten zien, alles wat met auto’s te maken heeft kun je terugvinden bij Autoworld Brussel.

Lees meer

Modave kasteel

Gelegen op een rots midden in een natuur reservaat van 450 hectare, vind je het Modove kasteel. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving en kun je 25 prachtig gedocoreerde kamers bezoeken.

 
Lees meer

Citadel of Dinant

De citadel van Dinant staat trots boven op de rots boven Dinant. Tijdens je bezoek flits je terug in de tijd!

 
Lees meer

Stella Artois brouwerij

De brouwerij Stella Artois is gevestigd in het hart van de universiteitsstad Leuven. Zes eeuwen brouwtraditie en de modernste technologie staan er borg voor smaakvol en pittig kwaliteitsbier.

 
Lees meer

BELvue Museum

Het BELvue museum biedt een thematische tour aan over België en haar geschiedenis.

 
Lees meer

Kasteel van Vêves

Het 15de-eeuwse Kasteel van Vêves, gelegen op een met gras begroeide heuvel, heeft met zijn zware muren, vijf puntige torens en hoge vensters veel weg van een sprookjeskasteel. Vakwerkbalkons kijken uit op een geheel omsloten binnenplaats. 

Lees meer

Gravensteen

Dit kasteel is een belangrijke plek in Gent en heeft een erg turbulent verleden die hand in hand gaat met de complexe en vaak stormachtige politieke en sociale geschiedenis van de stad.

 
Lees meer

Wil je op de hoogte blijven blijven? Abonneer nu!

Chat with Hey! Belgium